Aktiviteter

Baka

Till alla högtider brukar vi försöka baka vårt eget fikabröd. Det är mycket uppskattat av alla gäster.

Åka flotte, grilla och fiska

Fem kilometer bort har vi vår vackra sjö Halasjön. Där finns en grillplats där vi fikar eller äter lunch. Vi har en handikapsanpassad flotte för tio personer. När sjön ligger blank törs vi ge oss ut på en tur. Fiskespön tillhandahåller vi naturligtvis.

Vår trädgård

Vår trädgård, som är inramad av en gärdesgård av gammal modell, är vår närliggande oas. Planteringar, några korta gångstråk, en ”önskebrunn”, några bärbuskar. Vi har en altan under tak, vilket gör att vi kan ta tillvara på sommardagarna. På altanen brukar vi också grilla ibland.

Inomhus

Inomhus kan vi allt efter våra gästers önskemål och förmåga ordna bingo, kortspel, minnesspel, rebusar, dans och samtal kring gamla bilder. Ibland blir det lättgympa, musik och sång. Vi brukar ofta notera höst- och vårtecken. Varje dag har vi högläsning efter middagen. Nick borgen har varit hos oss och sjungit ”we are all the winners”

Bingo

Brännagården har inte endast aktiviteter för de boenden, utan även andra är välkomna då vi spelar bingo. Bingon är uppskattad av många och leder ofta till skratt.

Gudstjänst

Några gånger per år kommer präster och håller gudstjänster hos oss. Mycket uppskattat, då många äldre gillar sång och musik.